Нашите услуги

Отворени сме за различни форми на сътрудничество. КОВЕНТ-КЛИМА ООД предлага услуги и изпълнява поръчки според специфичните нужди на получателя или предоставена документация. Ние разполагаме с производствена база, технологични възможности и оборудване за:

Лазерно рязане

Лазерно рязане

Лазерното рязане позволява изработка на различни по размер, сложност и дизайн елементи от метал или ламарина. Обработваната повърхност е с остри отрязани ръбове и ъгли на обработваемия детайл, както и много точни контури.

Машината за фибер лазерно рязане, MSF 3001.15L е оборудвана с две подвижни работни маси с размери 1500 х 3000 mm.

Машината за фибер лазерно рязане, MSF 3001.15L е оборудвана с две подвижни работни маси с размери 1500 х 3000 mm.

Максималните дебелини на рязане за различните материали са:

Черна и инструментална стомана до 15 mm
Неръждаема стомана до 10 mm
Алуминий и алуминиеви сплави до 3 mm
Мед и медни сплави до 3 mm
Машина за огъване

Огъване

Огъването на метал е процес, при който металът се деформира при прилагане на сила върху обекта, което го кара да се огъва под ъгъл и да образува очакваната форма.

Разликата между огъване на абкант (огъване на ламарина под ъгъл) и огъване на ролка (огъване на ламарина по радиус) е радиусът на кривина.

КОВЕНТ КЛИМА разполага с:

Хидравличен абкант с цифрово-програмно управление BAYKAL APHS 2100 x 40t. Машината има следните технически възможности:

Дължина на огъване до 2100 mm
Неръждаема ламарина до 2 mm
Алуминиева ламарина до 4 mm
Ламарина с галванично покритие до 4 mm
Черна ламарина до 4 mm

Хидравличен абкант с цифрово-програмно управление BAYKAL APHS 2100 x 40t. Машината има следните технически възможности:

2 mm дебелина на листа, дължина до 1000 mm и мин. огъване на диаметър 100 mm
4 mm дебелина на листа, дължина до 2000 mm и мин. огъване на диаметър 300 mm
Машина за гилотинно рязане

Гилотинно рязане

Най-евтиният и икономически изгоден метод за рязане и разкрояване на ламарина е гилотинното рязане. Чрез него се изработват детайли и заготовки с прави страни и различни форми – правоъгълници, триъгълници, квадрати и т.н.

Рязането на гилотина с цифрово-програмно управление се препоръчва при листов материал, който следва да бъде прецизно и евтино разкроен и нарязан.Нашата електромеханична гилотина BAYKAL RGS 2060 x 4 гарантира точност и качеството на среза.

Материалът, нужен за изпълнението на поръчката, може да бъде предоставен от клиента или да бъде осигурен от КОВЕНТ-КЛИМА ООД

Работен обхват:

≤ 450 N/mm 2 - 4 mm
≤ 700 N/mm 2 - 2 mm
Максимална дължина на рязане - 2040 mm
Ъгъл на рязане - 1.8°
Брой удари - 38 ряза/min

Хидравличен абкант с цифрово-програмно управление BAYKAL APHS 2100 x 40t. Машината има следните технически възможности:

2 mm дебелина на листа, дължина до 1000 mm и мин. огъване на диаметър 100 mm
4 mm дебелина на листа, дължина до 2000 mm и мин. огъване на диаметър 300 mm
Машина за щамповане

Щамповане

Щамповането е вид студена обработка, която се използва широко в индустрията за формоване на метали и за други задачи, при които се изисква голяма сила. Хидравличните преси са изключително функционални и способни да отговорят на нуждите на повечето индустриални среди.

Прецизното щамповане на ламарина е високоефективно решение, подходящо за масово производство, осигуряващо висококачествени метални части за аерокосмическата, автомобилната промишленост, медицинско оборудване, електроника, промишленост и градска инфраструктура. Разполагаме с двойнодействаща хидравлична преса за дълбоко изтегляне Elmali EHSP-250.

Технически характеристики:

Сила на притискане 250/80 t
Размери на масата (полезна площ) 1200 x 1500 mm
Скорост на бърз ход надолу 150 mm/s
Скорост при работен ход 10 mm/s
Скорост на бърз ход нагоре 150 mm/s
Човек, който заварява

Заваряване

Заваряването е процес, чрез който се получава монолитно съединение от заварявани части. Между заваряваните части се получават атомно-молекулни връзки, осигуряващи непрекъснатост на структурата в зоната на заваръчния шев.

КОВЕНТ-КЛИМА ООД разполага с МИГ/МАГ заваръчни апарати, както и апарат за точково заваряване. Цената се определя индивидуално за всяка поръчка.

Паркинг на Ковент-Клима

Изделия и детайли по задание

КОВЕНТ-КЛИМА ООД извършва различни услуги в областта на металообработването и машиностроенето – от проектирането до изработката.

Изработваме детайли от стомана, неръждаема стомана, алуминий по чертеж или мостра на клиента.

Машина за балансиране

Балансиране

Баланс машините се използват за балансиране на въртящи се машинни части като ротори за електрически двигатели, работни колела на вентилатори и помпи, турбини, дискови спирачки, дискови задвижвания, витла, помпи, щпиндели, зъбни колела и други.

Добре балансираните части увеличават експлоатационния живот и намаляват нивата на вибрации на машините. Подобряват скоростта, производителността и ефективността на машините, на които са монтирани.

Баланс машината HM 30, производство на фирма SCHENCK, е комбинирана с измервателен уред CAB 820, осигуряващ висока точност на динамичен баланс.

Възможност за корекция:

В една равнина
В две равнини

Размер на детайлите за баланс:

Диаметър до 1600 mm;
Тегло до 700 kg

Цената на баланса се формира на базата на вида баланс (в една или в две равнини), в пряка зависимост от диаметъра и/или теглото на ротора.

Балансиране на място

С уреда SmartBalancer ротори с почти всякакъв размер и тегло могат да бъдат балансирани бързо, рентабилно и точно, в монтирано състояние и следователно без да се налага да разглобяване на машината.